Babymassage

Babymassage

 

Mimo Massage

Astrid Kremers

06-16789308

astrid@mimomassage.nl

 

 

KvK 59146788

Reknr NL43INGB0006519198

 


Mimo Massage

Astrid Kremers

06-16789308

astrid@mimomassage.nl


KvK 59146788

Reknr NL43INGB0006519198


 

Aandacht en liefde geven aan je baby is iets vanzelfsprekends en dat kan je op veel verschillende manieren doen: een hele leuke, speciale manier is middels babymassage!

Mimo Massage Babymassage

Er wordt vaak gedacht dat babymassage speciaal is aangewezen  voor onrustige baby’s, maar babymassage is heerlijk voor alle baby's. De wens om aangeraakt te worden is niet land- of cultuurgebonden, noch heeft het met leeftijd te maken. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven. Een knuffel van mama en/of papa als we gaan slapen, gevallen zijn of gewoon tussendoor. Aanrakingen en massages hebben een kalmerende én activerende werking op het gehele organisme. Na een massage voel je je zowel ontspannen als energiek!

De workshop babymassage van Mimo Massage reikt een aantal tools aan om je baby te masseren volgens de Shantala methode.

 

Shantala babymassage

De Shantala babymassage wordt al eeuwenlang toegepast in India. Toen de Franse gynaecoloog Leboyer in India was, ontmoette hij de Indiase moeder Shantala en zag hoe zij haar baby aan het masseren was. Hij was onder de indruk van de liefdevolle, ritmische manier van babymassage en hij introduceerde deze techniek in Europa.

 

Voor jou als ouder is babymassage een hele mooie manier om je baby beter te leren kennen en je bewust te worden van de fijne nuances van aanraking en beweging. Tijdens een massage voel je heel puur hoe je baby reageert. Door (liefdevolle) aanraking voelen baby’s zich geborgen en groeit hun zelfvertrouwen. De baby leert zijn eigen lichaam beter kennen, zijn zelfbewustzijn wordt geactiveerd. Bovendien stimuleert massage de circulatie, wat ook weerstandverhogend werkt. Massage van de buik kan darmkrampjes/obstipatie verhelpen. Veelal slapen (zelfs onrustige) baby’s dieper en langer na een massage. Daarnaast stimuleert massage de spiercoördinatie en kan het je baby in de eerste maanden helpen de armen en benen te strekken en de foetushouding los te laten.

 

Individuele workshop Babymassage

In principe kan je baby al vanaf de geboorte gemasseerd worden maar de eerste 6 weken heeft je baby eigenlijk al genoeg nieuwe prikkels te verwerken en is hij nog heel erg bezig om te wennen aan zijn nieuwe wereld.

Ik adviseer om te starten met babymassage tussen de leeftijd van 6 weken en 8 maanden. Vanaf 8 maanden is je baby erg actief. Hij is ook gevoeliger voor stemmingen in zijn omgeving: als er een baby huilt, huilt hij mee.

Als je samen met je baby toch wilt starten met babymassage na de leeftijd van 8 maanden, adviseer ik daarom een individuele workshop te volgen.

Als je baby al gewend is aan babymassage is het geen enkel probleem om te blijven masseren  na de leeftijd van 8 maanden.

De individuele workshop babymassage vindt plaats in je eigen huis: een rustige, veilige omgeving voor je baby. In 3 lessen van ca. 60 minuten leer je stapsgewijs je baby te masseren volgens de Shantala babymassage methode, leer je de lichaamstaal van je baby herkennen en maak je kennis met aromatherapie en voetreflexmassage. Iedere les begint met een aantal ontspanningsoefeningen voor de ouder en wordt afgesloten met een aantal baby-yoga-oefeningen.

 

Een individuele workshop is ook aan te

 raden als je kindje al wat ouder is

(vanaf een maand of 8, want vanaf die

 leeftijd zijn ze actiever en reageren ze

heel erg op anderen).

 

Data en tijdstip in overleg.

 

Kosten: €95,- inclusief handig naslagwerk.

Voorrijdkosten

Er worden geen voorrijdkosten berekend indien de locatie zich binnen een straal van 5 km van het centrum van Oegstgeest (De Kempenaerstraat) bevindt, daarbuiten €0,19 per km volgens de ANWB Routeplanner. Een locatie verder dan 10 km is alleen in overleg mogelijk.

 

Het is ook super leuk en origineel om een workshop cadeau te geven, bijvoorbeeld aan je zwangere collega wanneer zij met verlof gaat.

Of geef je (schoon)dochter/zoon een workshop babymassage cadeau bij de geboorte van je kleinkind.   

 

 

 

 

 

De cadeaubon is na uitgifte een jaar geldig.

 

 

Groepsworkshop Babymassage op maat

 

Hoe leuk is het om   met een aantal andere  ouders ervaringen uit te wisselen en je baby te leren masseren. Samen met je vriendin(nen), zus(sen), collega('s) of je groepje van de zwangerschapsgym, yoga- of zwemcursus kun je een workshop op maat afspreken (max. 5 baby's).

De workshop wordt gegeven bij iemand thuis (of wisselend) en wordt op jullie wensen afgestemd (minimaal 3 lessen). Voor alle materialen wordt gezorgd (matjes, olie, etc.).

In ieder geval leer je stapsgewijs je baby te masseren volgens de Shantala babymassage methode. Afhankelijk van jullie interesses leer je ook de lichaamstaal van je baby herkennen, krijg je een korte introductie in aromatherapie en/of in  voetreflexmassage.

Iedere les begint met een aantal ontspanningsoefeningen voor de ouder en wordt afgesloten met een aantal baby-yoga-oefeningen.

Je krijgt ook  een handig naslagwerk.

 

Data en tijdstip in overleg.

 

Indicatie van de kosten:  3 lessen (van 1,5 uur) met 3 baby's €70,- p.p.

met 4 baby's €55,- p.p. en met 5 baby's €45,- p.p.,

4 lessen vanaf €55,- p.p.

Voorrijdkosten

Er worden geen voorrijdkosten berekend indien de locatie zich binnen een straal van 5 km van het centrum van Oegstgeest (De Kempenaerstraat) bevindt, daarbuiten €0,19 per km volgens de ANWB Routeplanner. Een locatie verder dan 10 km is alleen in overleg mogelijk.

 

 

 

copyright by Astrid Kremers