Kindermassage

Kindermassage

 

Mimo Massage

Astrid Kremers

06-16789308

astrid@mimomassage.nl

 

 

KvK 59146788

Reknr NL43INGB0006519198

 

 

De wens om aangeraakt te worden is niet land- of cultuurgebonden, noch heeft het met leeftijd te maken. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven. Een knuffel van mama en/of papa als we gaan slapen, gevallen zijn of gewoon tussendoor. Maar de behoefte aan aanraking houdt niet op als we ouder worden, dit blijft.

Aanrakingen en massages hebben een kalmerende én activerende werking op het gehele organisme. 

 

Workshop kindermassage voor ouders met een adoptiekindje

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte en gelukkig voor velen een vanzelfsprekendheid. Helaas is dit niet voor alle kindjes -en in het bijzonder voor adoptiekindjes- het geval. Voor ieder kind is het belangrijk dat ze geestelijke en lichamelijke aandacht krijgen om zich tot een volwaardig, zelfverzekerd persoon te kunnen ontwikkelen.

Ook al hunkeren ze naar aandacht en liefde,

zeker in de beginperiode, kan affectie (bijv.

knuffelen) heel moeilijk zijn voor adoptiekindjes.

Hechtingsproblematiek komt geregeld voor, zeker

als ze al wat ouder zijn en niet zelden al heel wat

hebben meegemaakt in hun jonge leventje.

De fundamentele basis van het gevoel van

veiligheid en vertrouwen is daardoor bij

adoptiekindjes vaak niet of nog niet helemaal ontwikkeld. Een hele fijne manier om dit mee op te bouwen, is met behulp van kindermassage.

Op een speelse manier en aan de hand van diverse thema’s leren zowel ouder als kind elkaar te masseren (in eerste instantie en voornamelijk) over de kleding heen. Naast elkaar aanraken, wordt er ook aandacht besteed aan het zelfbewustzijn, onder andere door ontspanningsoefeningen en leren grenzen aan te geven (wat vind je fijn, wat niet, hoe hard, hoe zacht, hoe lang, wanneer wel, wanneer niet, waar wel, waar niet). Ter afsluiting van elke les doen we een paar kinderyoga-oefeningen.

De workshop vindt plaats bij jou thuis om een zo veilig mogelijke ambiance te creëren. De cursus bestaat uit minimaal 4 bijeenkomsten van een uur (afhankelijk van de situatie kan het wenselijk zijn om meer bijeenkomsten te plannen), inclusief een handig naslagwerk.

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Tip: Het is ook mogelijk om de workshop te volgen als ouderpaar voordat je je kindje ophaalt.

 

Data en tijdstip in overleg.

 

Kosten: 4 bijeenkomsten €145,-

Voorrijdkosten

Er worden geen voorrijdkosten berekend indien de locatie zich binnen een straal van 5 km van het centrum van Oegstgeest (De Kempenaerstraat) bevindt, daarbuiten €0,19 per km volgens de ANWB Routeplanner. Een locatie verder dan 10 km is alleen in overleg mogelijk.

 

 

Workshop kindermassage in de klas

In navolging van het succes in Scandinavië, wordt ook in Nederland op steeds meer basisscholen kindermassage toegepast. Niet alleen om het groepsgevoel te bevorderen maar ook om pestgedrag tegen te gaan/te verminderen. Het is een andere invalshoek om op een respectvolle manier met elkaar te leren omgaan. Kinderen kunnen zich bovendien na een massage beter concentreren op hun schoolwerk!

Deze workshop reikt een aantal tools aan om te masseren in de klas.

De massage gaat over de kleding heen, de kinderen zitten op hun eigen stoel (of in een rij/kring op de grond), hun hoofd ligt op tafel en de masseurs raken alleen de rug, armen en het hoofd aan. Juist door deze goede aanrakingen te ervaren, kunnen kinderen leren onderscheid te maken tussen goede aanrakingen en aanrakingen met verkeerde bedoelingen.

De workshop is geschikt voor alle kinderen vanaf de kleuterbouw (per bouw andere opbouw/aanpak) en bestaat uit minimaal 5 bijeenkomsten van maximaal 45 minuten en een hand-out voor de leerkracht.

Kosten: €45,- per les (structureel in het kader van werkdrukverlichting voor de leerkracht kan eventueel ook, dan andere prijsafspraken).

Voorrijdkosten

Er worden geen voorrijdkosten berekend indien de locatie zich binnen een straal van 5 km van het centrum van Oegstgeest (De Kempenaerstraat) bevindt, daarbuiten €0,19 per km volgens de ANWB Routeplanner. Een locatie verder dan 10 km is alleen in overleg mogelijk.

 

copyright by Astrid Kremers